Jan-Gustafsson-1jpg

Viktig med brannøvelser i skoler

Alle skoler er pålagt å gjennomføre jevnlige brannøvelser. Gjennomfør øvelsen snarest mulig etter skolestart.

Publisert

Jan Gustafsson (Foto: Tone Sundnes Reiten/Undervisningsbygg/Oslo kommune)

Brannteknisk rådgiver i Undervisningsbygg i Oslo, Jan Gustafsson, anbefaler skolene å avholde en planlagt brannøvelse allerede i løpet av de første ukene i det nye skoleåret. Ved å kontakte Undervisningsbygg kan skolene få hjelp til øvelsen, melder Undervisningsbygg på sine nettsider.

Få bistand til øvelsen

- Skolene bør holde en brannøvelse så snart skolen har startet opp igjen. På 1-7 trinn bør øvelsen være varslet slik at de yngre elevene ikke blir skremt av situasjonen, mens man på de høyere trinnene også kan gjennomføre uvarslede øvelser. Skoler som ønsker bistand til å planlegge eller gjennomføre en øvelse, kan henvende seg til Undervisningsbygg, sier Jan Gustafsson.

Røykmaskin til utlån

" Undervisningsbygg har kjøpt inn røykmaskin som skolene kan få låne til øvelser. Røykmaskinen er ikke egnet benyttet på 1.-7. trinn, men kan lånes ut til 8.-10. trinn i grunnskoler og videregående skoler.- Bruk av røykmaskin gir en mer reell øvelse ved at korridorer og rom blir fylt med røyk. Flere skoler har ved hjelp av en slik maskin fått erfare hvor mye vanskeligere evakueringsarbeidet er i røyklagte rom og korridorer, noe som gir nyttig lærdom dersom en virkelig brann skulle oppstå, forteller Jan Gustafsson.- Røyken er helt ufarlig, men vil utløse brannalarmen, legger Gustafsson til.

(Undervisningsbygg, Oslo kommune)

"
Powered by Labrador CMS