Kvinne-i-seng

For lett å få sykemelding

Det er for enkelt å få sju dagers fri bare ved å ta en telefon til legen, mener NHO.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Etter at svineinfluensaen ble påvist i Norge, har myndighetenes tale vært klar. For å unngå videre spredning bes de som har symptomer på influensa om å holde seg hjemme. Og riktig tid skal være sju dager.

Ikke sykemeld på telefon

- Det er ikke fornuftig, det er rett og slett for enkelt å få sykemelding bare ved å ringe legen. Det er ikke en pandemi nå, sier regiondirektør Tom Knudsen i NHO Hordaland til NRK.

Han mener at konsekvensene av at det er så lett å få sykemelding, påfører samfunnet store kostnader.

- Jeg vil oppfordre til at legene i denne fasen ikke sykemelder folk på telefon, sier han.

Få tilfeller

De siste fire ukene har tallet på såkalte influensaliknende sykdommer doblet seg, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Samtidig viser det seg at svært få har fått påvist svineinfluensaen, eller som myndighetene nå kaller det: den nye influensaen.

- Vi tror det er lite av den nye influensaen som skjuler seg bak det sykefraværet som har vært til nå, sier direktør i Helsedirektoratet Bjørn-Inge Larsen.

Ikke bare negativt

Larsen sier det er uheldig at vi har et sykefravær som kanskje ikke er helt nødvendig. Samtidig mener han at dette ikke bare er negativt.

- Vi tror at det at folk nå har vært flinke til å holde seg hjemme når de har vært syke, har vært med på å redusere videre smitte av influensaen, sier han.

(NRK)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS