Stress-1

Slik kvitter du deg med stress

Unngå dårlig søvn, laber arbeidsinnsats og en misfornøyd familie. Slik kvitter du deg med stress i tide.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Det er ikke vanskelig å få øye på den stressede lederen. Et hissig temperament, manglende tålmodighet, overspising – eller ingen måltider i det hele tatt, og et overforbruk av kaffe, cola og energidrikk er bare et par av de tegn, som kan avsløre en presset sjef, skriver business.dk.

Forbes.com har samlet seks råd for å kvitte seg med allestedsnærværende stress:

Leder, kjenn din kropp

Lær deg selv å kjenne, og hold øye med hvordan du reagerer på stress. Får du hode- eller magepine? Blir du lett sur, eller farer du opp over ingenting? Kan du merke pulsen stige eller blir du lett varm?

Tren det bort

Du har uten tvil hørt det før, men her kommer det igjen: Sett av tid til trening. Ikke bare sørger en sunn kropp for en sunn sjel. Også de stoffene som frigjøres i kroppen når du trener, motvirker farlige stresshormoner og gir deg større velvære. Samtidig gir det selvtilliten et løft og hjelper deg med å kontrollere eventuelle følelsesutbrudd.

Ta helsen på alvor

Vent ikke med at ta din egen helse alvorlig til den dagen da du har et bedre overblikk, er mindre stresset eller har bedre tid. Avtal en time hos legen din så snart som mulig, og sørg for å gjennomgå matvanene dine, slik at du kan få de beste betingelsene å arbeide videre på.

Forlat skrivebordet

Sørg for at holde små antistresspauser hver dag. Gå bort fra skrivebordet og spaser litt rundt omkring, mens du trekker pusten dypt ned i lungene.

Se jobben din i et nytt lys

Bruk din travelhet til å se hvor du kan planlegge eller omorganisere deg ut av arbeidsbyrden. Ofte vil det være en god måte å se den pressede situasjonen utenfra og føle at du faktisk gjør noe med saken. Vær samtidig oppmerksom på å prioritere oppgavene dine, slik at du vet hva som er viktigst å gå i gang med først.

Lær av toppidrettsfolk

Gjør som profesjonelle sportsutøvere, og sørg for å finne tid til å lade batteriene. Eliteutøvere vet at de ikke kan yte 100 prosent hele tiden, men at de er nødt til å samle krefter innimellom. Det samme gjelder for deg.

Begynn i det små og forsøk med små pauser når mobiltelefonen slått av eller bestemte tider når e-post ikke blir besvart. Du kan også finne en hobby eller en fritidsbeskjeftigelse som får tankene dine vekk fra arbeidet.

Og husk at de pausene du tar mens du lader opp og slapper av, gjør deg mer produktiv når du er tilbake på jobb igjen.

(business.dk)

"
Powered by Labrador CMS