Laborant
Laborant

Norske bedrifter dårlig forberedt

Norske bedrifter er ikke godt nok forberedt på konsekvensene av svineinfluensa, mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

- På generelt grunnlag kan vi si alle ikke har vært raske nok til å ta tak i dette problemet, sier Jan Aastø, fungerende avdelingssjef for utredning av nasjonal beredskap i Dsb til VG Nett.

DSB med planveileder

Aastø forteller til VG at DSB har gått ut med en planveileder. Han understreker at det er opp til den enkelte bedrift å legge konkrete planer for sin virksomhet. - I planleggingen av en kriseberedskap er det også viktig å ta hensyn til den gjensidige avhengigheten mellom de forskjellige bedriftene, som det er å ha planer for egen bedrift, sier Aastø.

Samarbeid med myndighetene

Ifølge informasjonssjef Rune Nøstvik i NHO har organisasjonen samarbeidet med myndighetene for å legge planer i tilfelle større utbrudd av svineinfluensa i Norge. Han mener bransjer som særlig trenger grundige kriseplaner, er informasjons- og kommunikasjonsteknologi, energi, samferdsel og finans. - Det viktige er at lederne tar ansvar for å forebygge at folk blir syke. Dernest er det viktig at eventuelle kriseplaner ligger klare for å holde hjulene i gang, sier Nøstvik.

Nøkkelrolle

NorgesGruppen har en nøkkelrolle når det gjelder distribusjon av matvarer her i landet. Dersom en stor del av de ansatte blir syke, vil det kunne ha store konsekvenser for svært mange mennesker. Ifølge Per Roskifte, konserndirektør for informasjon og samfunnskontakt i NorgesGruppen, ble det på initiativ fra myndighetene satt ned en gruppe like før ferien for å lage beredskapsplan og etablere beredskapsgrupper.- Møtet var av forberedende karakter, sier Roskifte.Han legger til at det hittil ikke er tatt spesielle tiltak, men at utviklingen følges nøye fra dag til dag.(VG Nett)

Powered by Labrador CMS