Bilverksted 1

Bedre håndtering av farlige stoffer i bilbransjen

En samarbeidsavtale er inngått om bruk av stoffkartoteksystemet BASS i bilbransjen. Dette er et system for bedrifter som ønsker å holde orden på kjemikaliebruken, og som ønsker å samhandle med andre bedrifter om leveranse og mottak av sikkerhetsdatablader.

Publisert

Avtalen innebærer at alle bedrifter i bilbransjen, uansett organisasjonstilhørighet, får anledning til å bruke dette stoffkartoteksystemet, skriver Norsk Bilbransjeforbund (NBF) i en pressemelding.

Tilpasses bilbransjen

I denne sammenheng skal det opprettes en referanse/arbeidsgruppe som skal videreutvikle og tilpasse BASS for bilbransjen. NBF får en representant i styringsgruppen, som ellers vil bestå av representanter for brukere i bilbransjen.

Utprøvd i byggebransjen

Gjennom avtalen får bransjen tilgang til et velutprøvd system. Det er utviklet for og i samarbeide med bygge- og anleggsbransjen. Denne bransjen har brukt systemet i åtte år med gode erfaringer. Det er mange likheter mellom kjemikaliebruken i bygg/anlegg og bilbransjen, så BASS vil være et nyttig verktøy også før det gjøres bransjetilpasninger. BASS er et verktøy for oppbygging av stoffkartotek og arkiv for gamle datablad. Systemet sørger for kvalitetssikring av databladene, og det gir mulighet for risiko- og substitusjonsvurderinger m.m.

Bransjestyrt system

Det finnes flere stoffkartotekløsninger i markedet. BASS utmerker seg først og fremst ved at det er et bransjestyrt system der bransjen er med på å videreutvikle systemet og fastsette kostnader for bruk. Tilgangen skjer ved hjelp av en vanlig nettleser. BASS er også rimelig for brukerne. Mindre bedrifter med under 10 millioner kroner i årsomsetning kan bruke systemet kostnadsfritt. Større virksomheter betaler en avgift etter virksomhetens størrelse. Avgiften vil synke når antall brukerbedrifter øker.

Informasjonsmøter

Utover våren vil det bli arrangert flere informasjonsmøter om BASS for potensielle brukere i bilbransjen. Det er selskapet coBuilder AS som står bak teknisk utvikling, og som administrerer BASS. Selskapet tilbyr også opplæring i bruk av systemet.Du finner mer informasjon om BASS på coBuilders hjemmeside cobuilder.no. Du kan også kontakte Ingrid Engesæt, fagsjef HMS i NBF.

"
Powered by Labrador CMS