Sykle-til-jobben-2

Sykler til jobben som aldri før

Det går mot ny rekord i Sykle til Jobben-aksjonen. To uker før åpningen har allerede 5450 deltakere meldt seg på, fordelt på 500 lag. I 2008 deltok totalt 590 lag.

Publisert

Bli med på Sykle til Jobben-aksjonen i mai. (Illustrasjonsfoto: Per-Åge Eriksen)

Tirsdag 5. mai går startskuddet for Sykle til Jobben-aksjonen. Aksjonen er Norges største kampanje for fysisk aktivitet i arbeidslivet, og arrangeres av Bedriftsidretten. Bransjeinndeling er årets nyhet. Her er sjansen stor for å finne konkurrenter blant konkurrentene.

Utfordrer bransjekolleger

Sykle til Jobben er ikke bare for dem med sykkel. All fysisk aktivitet, uavhengig av arbeidsvei, kan registreres på sykletiljobben.no. Bransjeinndelingen avslører hvem som utpeker seg som de sprekeste i hver bransje. - Vi ser at konkurranse trigger til mer aktivitet. Med bransjeinndelingen kan du utfordre bransjekolleger til duell, og skape uhøytidelige konkurranser som setter arbeidsmiljøet og helsa i høysetet, utfordrer Atle Hunstad, generalsekretær i Bedriftsidretten. Hotell/restaurant, varehandel, olje/gass, kommune og interesseorganisasjoner er noen av de 20 bransjene lagene kan konkurrere i.

På lag med loven

- Stadig flere bedriftsledere ser sammenhengen mellom fysisk aktivitet og sykefravær, og ønsker å iverksette tiltak for å komme fraværet i forkjøp. Sykle til Jobben er et utmerket verktøy i så måte, og kan inngå som en del av HMS-arbeidet på arbeidsplassen. Her blir du både motivert til å mosjonere, samtidig som aksjonen blir et sosialt tiltak på arbeidsplassen, sier Hunstad.Arbeidsmiljølovens § 3-4 pålegger arbeidsgiver å vurdere tiltak for mer fysisk aktivitet blant de ansatte. Sykle til Jobben setter aktiviteten i system, og er et ferdig aktivitetstilbud til bedriftsledere som vil investere i sine ansatte.

Tilpasset små og store bedrifter

Sykle til Jobben er en lagkonkurranse for alle virksomheter. Tidligere har aksjonen anbefalt ti personer pr. lag, og regnet aktivitetssnittet ut fra dette. Nå holder det å være fem på laget. Hver virksomhet kan delta med så mange lag de vil. Slik stiller store og små virksomheter på lik linje. - Vi håper å motivere flest mulig til å være aktive minst 30 minutter hver dag. Premiene trekkes blant de lagene som har oppnådd et slikt dagsgjennomsnitt pr. deltaker i aksjonsperioden, sier Hunstad.For flere opplysninger, besøk nettstedet for Sykle til Jobben-aksjonen her.

"
Powered by Labrador CMS