HMS-2-09-omslag.jpg

Nytt HMS-magasinet ute nå

HMS-magasinet nr. 2 er snart i postkassen til abonnentene.

Publisert

HMS-magasinet 2-09

Tema i bladet er personlig verneutstyr og sikkerhetsprodukter. Vi går blant annet grundig inn på vibrasjoner, som er et lite kartlagt fenomen. Vib­ra­sjo­ner kan gi opp­hav til man­ge ty­per hel­se­ska­der, og det er ikke bare ar­beids­ta­ke­re i byg­ge­bran­sjen som er ut­satt. Fak­tisk kan en rek­ke yr­kes­grup­per være i be­fat­ning med ska­de­li­ge vib­ra­sjo­ner, alt fra hånd­ver­ke­re til ma­skin­kjø­re­re, verk­sted­an­sat­te, bøn­der, bil­me­ka­ni­ke­re og ren­hol­de­re, sier forsker Bo Veiersted ved Stami.

Forby trelemmer i stillas

Á propos byggebransjen har HMS-magasinet besøkt en byggeplass på Skarnes i Sør-Odal i Hedmark, der kommunen oppfører nytt rådhus. Her har de tatt i bruk plastlemmer i stillasene. Hvorfor? – Plastlemmer er både let­te­re, har leng­re le­ve­tid og er langt sik­re­re, ifølge HMS-leder Arid Borud i Bautas. Helst vil Borud for­by tre­lem­mer i stil­las på nor­ske byg­ge­plas­ser. Og om ikke det er mulig, så i alle fall sette en levetidsbegrensning på to-tre år av sikkerhetsgrunner.Les mer om saken i bladet!

HMS-pris for nedlegging av bedrift

Be­drif­ten Corus Packaging Plus Nor­way i Ber­gen har fått HMS-pris for må­ten de la ned virk­som­he­ten på.

– Helst skul­le jeg ha slup­pet å mot­ta denne pri­sen, sier HMS-leder Bjørn Garlimo, i og med at vi får den for vårt ar­beid med å leg­ge bedriften ned. Al­ler helst vil­le vi jo fort­sette med å dri­ve virk­som­he­ten, til tross for at vi har fått gode til­ba­ke­mel­din­ger fra fag­for­en­in­gen, le­del­sen og de an­sat­te for det arbeidet vil har gjort.

Les mer om denne spesielle saken, og finn for øvrig mye mer interessant lesestoff inne i bladet!

Har du ikke abonnement på HMS-magasinet? Bestill i dag

God lesning!

Utgaver av HMS-magasinet kan også kjøpes og lastes ned elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS