Sykkelhjelm-1

Finn din hjelm

Finn en hjelm som passer din bruk av sykkel, din stil og personlighet, og som du har lyst til å bli sett med, oppfordrer Trygg Trafikk i sin nye sykkelhjelmkampanje. 

Publisert

Sykkelhjelmen består av en vanlig sort hjelm, som kan suppleres med ulike trekk, slik at det ser ut som en hatt. (Foto: Trygg Trafikk)

Vi tror mange sykler uten hjelm når de sykler i byer og tettsteder på kortere turer, fordi så mange av de vanlige sykkelhjelmene kan se ut som de er laget for landeveissykling i høy fart og med fullt sykkelutstyr, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk. - Mange synes ikke disse hjelmene passer like bra når du har et kvarters sykkelvei til jobb, skole eller fritidsaktiviteter.

Ingen pekefinger

I kampanjen legger Trygg Trafikk vekt på å vise at det finnes veldig mange ulike typer sykkelhjelmer, og at det kommer stadig flere på markedet også i Norge. Fra hjelmer med trekk som ligner hatter for urbane syklister som vil sykle med stil, til tøffe skatehjelmer og mer feminine og mindre utgaver av de vanlige hjelmene til kvinner. - Vi regner med at de fleste vet at å bruke hjelm, reduserer risikoen for hodeskader, men likevel bruker ikke alle alltid hjelm. Vi vil derfor heller hjelpe folk å finne en hjelm de vil trives med å bruke, sier Øyen.

Stilig og sikker

Kampanjen legger ekstra vekt på å nå kvinner, som er dårligst til å bruke sykkelhjelm i dag, mens kvinner på de fleste andre områder er flinkere enn menn til å bruke sikkerhetsutstyr. - Det har nok noe med forfengelighet å gjøre. Vi vil derfor vise at du verken trenger å se ut som et sykkelbud eller en landeveisrytter med sykkelhjelm. Det er fullt mulig å finne en hjelm som passer bedre inn med for eksempel sykling i byen, og som matcher sykkelen og stilen ellers bedre.

Finn en hjelm og bruk den

De alvorligste skadene etter sykkelulykker er hodeskader. Både brudd, sår og skrubbsår gror og blir vanligvis helt bra igjen, mens selv mindre alvorlige hodeskader kan gi varige plager, som hodeverk og konsentrasjonsproblemer.- Jeg håper det er mange kvinner som egentlig ønsker å bruke hjelm for å unngå hodeskader og for å være gode forbilder for barn, og at de nå finner en hjelm de faktisk har lyst til å bruke.Fra 2. mai kan du gå inn på kampanjens nettsider på: www.tryggtrafikk.no og finne en rekke hjelmer, med informasjon om hvor de kan kjøpes. (Pressemelding fra Trygg Trafikk)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS