Powernap-1

Ta deg en lovlig lur på jobben

Danske arbeidsgivere har ikke noe imot at de ansatte sover på jobben. Tvert imot oppfordrer Region Nordjylland alle som arbeider om natten på regionens sykehus og institusjoner om å ta seg et kvarters søvn.

Publisert

Dette skjer via en ny powernap-politikk, og det er første gang at en region oppfordrer de ansatte til å ta en lur på 15-20 minutter mens de er på arbeid, skriver Nordjyske Stiftstidende. Hittil har det vært opp til den enkelte avdeling og institusjon å lage regler. Det har mange gjort, men langt fra alle.

Powernapping anbefales

- Noen steder har avdelingsledelsen ment at powernapping ikke lot seg forene

(Ill. foto: Colourbox.com)

med avdelingens arbeid, og andre steder har medarbeiderne funnet det upassende å sove på jobben. Nå anbefales powernapping fra øverste hold i regionen, og så håper vi at alle kommer med, sier arbeidsmiljøkonsulent Inge Bolet fra Region Nordjylland til avisen.

Motvirker slitasje

Hun sier at en lur kan begrense slitasje på de ansatte og redusere tallet på feil og ulykker. Samtidig håper hun at spillereglene kan hindre misbruk hos ansatte.- Vi har hørt om enkelte eksempler på at noen ansatte sov i flere timer på jobben, og det er jo ikke meningen, sier hun.I retningslinjene anbefales det at medarbeiderne sover 15-20 minutter i et mørkelagt rom der det er mulig å ligge vannrett - eller innta horisontalen - om du vil. &eceArchive=o" target="_blank">(Jyllands-Posten-Ritzau)

Powered by Labrador CMS