Kvinnelig-sjef-1

Kvinnelige sjefer gir mer mobbing

Hvis sjefen er en kvinne, er risikoen for å bli utsatt for mobbing dobbelt så stor som hvis sjefen er en mann. Kvinnelige sjefer gir også lavere jobbtilfredshet, viser nye tall.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Hvis sjefen din er en kvinne, og du selv tilhører det kvinnelige kjønn, skal du ta deg i akt. Da er nemlig sannsynligheten opp mot dobbelt så stor for at du blir utsatt for sjikane som hvis sjefen er en mann, skriver Jyllands-Posten.

Menn går ikke fri

Men menn går heller ikke fri, hvis sjefen er kvinne. De har 80 prosent høyere risiko for å bli mobbet, viser en undersøkelse som offentliggjøres i det danske Magasinet Arbejdsmiljø. Her har man spurt 21 000 EU-borgere om deres arbeidsforhold, og det viser altså at kvinnelige sjefer resulterer i mer mobbing. - Det er et meget overraskende resultat. Men kvinnelige ledere er ofte lengre nede i hierarkiet på virksomhetene enn menn. Det kan føre til at de ikke er så gode som menn til å takle den slags situasjoner på arbeidsplassen, sier opphavskvinnen til rapporten, Maija Lyla-Yrjänäinen fra Eurofound, til Jyllands-Posten.

Spenninger og utilfredshet

Undersøkelsen viser også at jobbtilfredsheten faller opp mot 40 prosent, hvis sjefen er en kvinne og ikke mann. - Hvis det er spenninger i arbeidsmiljøet, kan det føre til lavere jobbtilfredshet. Det henger også sammen med lederskap og de sosiale relasjoner på arbeidsplassen, sier Maija Lyla-Yrjänäinen.

(business.dk)

"
Powered by Labrador CMS