7-Eleven-kiosken blir ranet (Illustrasjon: Dag Størseth)

Kan bli forbud mot alenejobbing

I løpet av årets første tre måneder ble 168 kiosker og butikker ranet. Det gir et snitt på to hver dag, noe som er en dobling fra i fjor.

Publisert

(Illustrasjon: Dag Størset)

Siden oktober i fjor har hele bransjen merket en markant økning i ran, og det er spesielt frittliggende kiosker som er mest utsatt. Regjeringen ønsker nå å sette inn tiltak som blant annet innebærer muligheten til å forby enkelte bedrifter å la ansatte jobbe alene, men det møter motstand fra bransjen, skriver Aftenposten.

- Vi ønsker ikke at myndighetene skal forby alenearbeid. Da blir mange kiosker lagt ned. Tenk på arbeidsplassene som forsvinner, sier adm. direktør Magnus Reitan i Reitan Servicehandel.

- Underlig

Han understreker at de hele tiden jobber aktivt med ranssikring, og at bransjen har innført flere sikkerhetstiltak.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) synes reaksjonen er underlig.

- Litt underlig at arbeidsgiverne går imot dette, når de samtidig er enige i at problemet med ran av alenearbeidere øker, sier han.

Virkemiddel

Forslaget til endringer i arbeidsmiljøloven gjelder alle bransjer, også transportsektoren, som også er ransutsatt. Loven vil ikke innebære et generelt forbud mot alenearbeid, men et virkemiddel som Arbeidstilsynet kan ta i bruk for å sikre at lovens intensjon blir fulgt opp.

- Økonomiske hensyn er overhodet ikke noe akseptabelt argument mot å ta hensyn til sikkerheten, sier Andersen.

(NTB)

Powered by Labrador CMS