Umotivert 1

Umotiverte en ressurs på jobben

De umotiverte kan være en stor ressurs på jobben, ifølge ny studie.

Publisert

I en ny avhandling fra universitetet i Lund advarer den vordende doktoren Jonas Lundsten mot å la den indre drivkraften bli den eneste motivasjonen på jobben, skriver Nettavisen.

"

- Indre motivasjon øker faren for å bli stresset. Utbrente har ofte hatt høy indre motivasjon. En annen fare er at vi går så mye opp i arbeidet at vi ikke ser problemer i organisasjonen, sier han til det svenske nettstedet Sunt Liv.

Sjefene mest motiverte

" Lundsten har i en delstudie gjort en enquete med nærmere 900 kommuneansatte, skriver chef.se. Den viste at sjefer generelt har høyere motivasjon enn sine underordnede.- Lederne opplever at de har større mulighet til å påvirke jobben sin, noe som økte motivasjonen deres, sier Lundsten. Han mener at det finnes en fare med altfor motiverte medarbeidere. De er lettere å manipulere, og de løper en høyere risiko for å bli rammet av arbeidsskader.

Den ideelle fordelingen

"Jonas Lundsten har kommet fram til at den ideelle arbeidsplassen består av folk som er motivert av ulike faktorer:* En del som liker jobben i seg selv.* Noen som drives av å tjene penger.* Og en tredje gruppe som er umotivert, men ser arbeidsplassen fra et utenfra-perspektiv.De umotiverte kan bidra med en viktig del. De er ikke like innkapslet i organisasjonen og kan derfor lettere se feil og brister.(Nettavisen)

"
Powered by Labrador CMS