Deprimert på jobb 1

Ikke bli deprimert etter ferien

Mange rammes av trøtthet og depresjoner etter sommerferien. Plutselig føles de sorgløse feriedagene med behagelig strandliv, middelhavsklima og sen frokost uendelig langt borte.

Publisert

Og dét er de jo på en måte også. Den første arbeidsdagen etter sommerferien står for mange som et mareritt - og ofte går de bange anelser dessverre også i oppfyllelse. På tross av at du nettopp har hatt ferie, føler du deg alt annet enn ovenpå. Stress og depresjoner er noen ganger uheldige bivirkninger etter de foregående ukers frihet.

Helt normal følelse

- Men det er slett ikke noe merkelig med dette, fastslår den danske forskeren og arbeidsmiljøpsykologen Einar Baldurson. Han har i en årrekke hjulpet blant annet it-virksomheter med at få sine medarbeidere på rett kurs etter at de har blitt rammet av stress, og han gir følgende forklaring på hvorfor folk blir deprimerte når de begynner på jobb etter sommerferien:- Alle voldsomme forandringer er alltid krevende for psyken - og både det å ha ferie og komme tilbake igjen etter ferien, kan mentalt være ekstremt krevende. Når du er på ferie, skifter du kurs og rytme, og det tar tid å komme tilbake til sin gamle rytme, akkurat som det kan være vanskelig å trappe ned aktivitetsnivået de aller første feriedagene.Einar Baldurson gir gjerne råd om hva du kan gjøre for å komme godt tilbake på jobb etter ferien uten å bli verken stresset eller deprimert.(Jyllands-Posten)

"
Powered by Labrador CMS