Pc-arbeid ute
Pc-arbeid ute

Fem tips for varme sommerdager på kontoret

Sommerværet er over oss i en tid da de færreste har ferie. Her har du fem tips som kan hjelpe deg gjennom en varm sommer på kontoret.

Publisert

Hvis du leser dette, betyr det med stor sannsynlighet at du akkurat nå sitter på kontoret. Fra kontorstolen din kan du være passiv tilskuer til norsk sommervær i absolutt toppklasse. Hele uken med sol og temperaturer like under 30 grader. Forhåpentligvis fortsetter det gode været også i de neste par månedene, slik vi alle kan få fullt utbytte av solens stråler.

Mange jobber i fellesferien

Men også i fellesferien vil mange norske virksomheter holde hjulene i gang. De dager er forbi da industrien stanset opp i juli og august. En undersøkelse som det danske Håndværksrådet fortok i fjor, viste at langt over halvparten av de danske industrivirksomhetene fortsetter ufortrødent gjennom fellesferien, og andelen er lang større når det gjelder bygg- og anleggsbransjen, der bare 26 prosent stenger virksomheten i de tradisjonelle ferieukene.

Avhengige av kundene

Med økt globalisering er virksomhetene blitt mer avhengige av kunder i utlandet, og der er det jo ikke alltid fellesferie i juli. Og er du underleverandør, blir du nødt til å innrette deg etter kundene dine. Mange virksomheter vil i de kommende sommermånedene altså være bemannet hver dag.

Fem tips for varme jobbdager:

1. Jobb noen lange dager, og ta en fridag.

Det krever kanskje litt forhandlinger, men flere virksomheter også i Norge tillater allerede fleksible arbeidsdager. Gå på jobb et par timer tidligere enn du pleier, og dra hjem et par timer senere enn du gjør normalt. Dette vil gjøre det mulig å ta en fridag i forlengelsen av en weekend. Det er trolig ikke mulig hver uke, men en forlenget weekend i ny og ne er en god oase midt i en het sommer.

2. Kom tidlig og gå tidlig.

Hvis det ikke er mulig å ta en fridag i løpet av uken, er det variasjon som gir deg en sjanse til å utnytte sommerværet. Det er selvfølgelig forskjell på folks arbeid - og det er helt sikkert noen jobber der dette ikke lar seg gjøre. Men hvis det kan la seg gjøre, så stå tidlig opp og møt opp på kontoret allerede klokken 6 eller 7 om morgen, og gå tilsvarende tidlig. Det gir deg et par timer til å nyte sol og strand.

3. Ta lunsjen ute.

Kom deg ut i det flotte været når sjansen byr seg. Er der en terrasse eller lignende på din arbeidsplass, spis lunsjen utendørs. En liten spasertur i solen i løpet av en lang arbeidsdag kan også gi et ekstra piff med energi. En mulighet er at droppe lunsjen på selve arbeidsplassen og i stedet kjøpe noe på nærmeste kafé eller sandwichbar. Spis den eventuelt i en nærliggende park eller på et torv.

4. Sykle på jobben.

Nyt sommeren samtidig med at du kommer den dårlige samvittigheten til livs. La bilen stå i garasjen og finn fram sykkelen. Hvis du har en lengre tur foran deg, kan det anbefales å ta følge med en kollega eller en bekjent som skal samme vei. Hvis du virkelig vil ha noe ut av sommer-Norge, kan du overveie å finne alternative og naturskjønne ruter, så du unngår veier med tett og støyende trafikk. Svetter du mye etter sykkelturen, bør du ha med deg tøyskift og eventuelt et håndklede.

5. Arbeid hjemmefra.

Det krever en fleksibel arbeidsplass, men dem er det faktisk en hel del av i Norge. Det er ikke alt arbeid du kan ta med deg hjem, men noe kan du likevel gjøre hjemme. For eksempel hvis du må gjennom noe tungt lesestoff, kan det med fordel gjøres borte fra kontoret i fred og ro på terrassen. Sørg for å lage klare avtaler med dine sjefer og kolleger, så du unngår mistenksomme blikk. (Kilde: business.dk)

"
Powered by Labrador CMS