Nettavisleser 1

Hva kan du bruke arbeidstiden din til?

Hva kan du tillate deg å bruke arbeidstiden din til? Utover å arbeide naturligvis. Hva synes sjefen er ok, og hva vil han under ingen omstendigheter akseptere?

Publisert

Kan du ha en privat middag og la firmaet betale? Nei, det kan du selvsagt ikke. Derimot er det akseptert av de fleste sjefer at du går til legen i arbeidstiden eller sender en privat e-post.

Det viser en undersøkelse som det svenske magasin Chef har utført blant 1037 svenske sjefer om hva du som sjef kan akseptere at medarbeiderne bruker arbeidstiden til.

Mer klart hva du ikke kan

Listen er mer entydig når det dreier seg om hva som ikke kan aksepteres enn hva som kan godtas. Seks av 25 utsagn får tommelen ned fra hele 99 prosent av de spurte sjefene, mens fem utsagn får positivt svar fra flere enn halvdelen av dem. Det betyr at det er noe mer klart hva du ikke kan gjøre enn hva du kan. Mens det er innlysende at du ikke kan melde deg syk for å ta deg av private gjøremål, så er det kanskje overveiende sannsynlig at sjefen aksepterer at du leser nyheter på nettet i arbeidstiden. Men mer enn hver tredje sjef mener faktisk ikke at det er ok.Derfor er det en god idé å sjekke med sjefen før du bruker arbeidstiden til annet enn det du strengt tatt får lønnen din for; nemlig å arbeide. (jp.dk)

Powered by Labrador CMS