Gulvjobb cb853501 S

Forsker på nye arbeidsplasser

Psyko­lo­gis­ke og so­sia­le fak­to­rer har stor be­tyd­ning for både den en­kel­te og for be­drif­ten. Det på­vir­ker mo­ti­va­sjon og jobb­en­ga­sje­ment, hel­se, sy­ke­fra­vær, ned­satt ar­beids­ev­ne og tid­lig pen­sjo­ne­ring. Men hvor mye?

Publisert

Statens arbeids­miljø­institutt og Inter­national Research Institute of Stavanger leder nå et pro­sjekt som skal belyse slike spørs­mål og gi oss mer kunn­skap om vårt mo­der­ne ar­beids­liv.

Pro­sjek­tet føl­ger an­sat­te i be­drif­ter over tid. For­må­let er å få ny kunn­skap om hvil­ke for­hold som har be­tyd­ning for hel­se, syke­fravær og del­ta­kel­se i ar­beids­livet. Fors­ker­ne øns­ker også å under­sø­ke ut­vik­lin­gen i arbeids­livet.

Bak­grunn for pro­sjek­tet er den ras­ke tek­no­lo­gis­ke ut­vik­lin­gen og end­re­de ram­mer for mar­keds­kon­kur­ran­se. Dette gir sta­dig nye for­mer for arbeids­orga­ni­se­ring og kom­mu­ni­ka­sjon i og mel­lom be­drif­te­ne.

Krav til kom­pe­tan­se end­res, endrings­takten øker og de an­sat­te må sta­dig omstile seg til nye be­tin­gel­ser. Hvilke utslag gir dette på helse og trivsel?

Med pro­sjek­tet øns­ker fors­ker­ne blant annet å måle fak­to­rer som er vik­ti­ge for mo­ti­va­sjon, trivsel og helse. Dette kan bi­dra til å øke le­de­res kom­pe­tan­se og dermed for­bedre det som på godt norsk heter human resource mana­ge­ment.

Les mer: Fysioterapeuten.no

"
Powered by Labrador CMS