Gå deg friskere

Gå deg friskere

En skrittkonkurranse er enkel, morsom og engasjerende, men samtidig en aktivitet som gir resultater.

Publisert

Helsebedriften Dytt jobber med forskjellige prosjekter rettet mot bedrifter, stat og kommuner.- Alle kan delta i en skrittkonkurranse, sier Pål Henrik Hagen og David Johansson i Dytt. Vanligvis vil bedrifters helsesatsinger bare engasjere de som allerede er aktive og som mosjonerer fra før. Men det er viktig å få i gang de som vanligvis ikke er så aktive også, mener Hagen og Johansson.

Slik fungerer skrittkonkurransen

- Alle deltakere får en skritteller, og med den som hjelp går du 9000 - 10 000 skritt pr. dag. En person med et stillesittende arbeid går normalt ca. 5000 skritt hver dag. Alle deltakere deler seg inn i lag på 2 - 8 personer. Lagets skrittsnitt regnes om til kilometer. På et kart kan du følge lagets og din egen personlige fremgang fra start til mål, for eksempel strekningen Oslo - Paris. Les av skrittelleren og skriv inn dine skritt på nettstedet dytt.no. Der finner du også aktivitetstabeller hvor tiden for en aktivitet regnes om til skritt. For eksempel utgjør 20 minutters sykling i høyt tempo ca. 3000 skritt.

Det lønner seg å bevege seg mer

" - Start med din hverdagsmosjon, noe som du enkelt kan gjøre noe med. Ta trappa istedenfor heisen eller rulletrappa. Ta sykkel på jobben, eller gå av bussen en holdeplass tidligere, mulighetene er mange.- Gå kan du gjøre hvor som helst og hvor som helst. Det kreves ikke noe spesielt utstyr. Alt du trenger, er et par gode sko, avslutter Pål Henrik Hagen og David Johansson i Dytt.

Vil du vite mer om Dytt, gå inn på nettstedet dytt.no.

"
Powered by Labrador CMS