IKEA

Konsernråd gir bedre arbeidsmiljø

EU har pålagt egne råd for ansatte i store, europeiske konsern med over 1000 ansatte. Dette er positivt for arbeidsmiljøet, mener klubbleder i IKEA.

Publisert

Egne konsernråd gir positive effekter for arbeidsmiljøet, konstaterer klubbleder Therese Möller i IKEA i Malmö. Hun viser til at selskapet har varehus i 20 europeiske land, der det i alt snakkes 12 ulike språk. Det er i seg selv en praktisk utfordring, og et hinder for mer uformelle samtaler når tolkene har gått hjem ved arbeidsdagens slutt.

Samarbeid om arbeidsmiljøet

Selv om konsernrådet heller ikke har noen avgjørende myndighet i store, forretningsmessige spørsmål, ser klubbledelsen likevel positivt på rådets rolle:- Det er et organ for samarbeid, og ikke for forhandlinger. Fordelen er at vi får bedre informasjon og utvikling av kunnskaper i konkrete saker, og kan skape nettverk med folk fra andre land. Men det Möller mener betyr aller mest, er den felles innsatsen for arbeidsmiljøet i alle EU-landene:- Vi har forhandlet fram et dokument som setter en minstestandard for arbeidsmiljøet. Dette gjelder hele konsernet i Europa, sier Möller til nettstedet du&jobbet.se.(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS