Fallsikring fra Miller 1

Nyutviklet system for fallsikring

Nytt fallsikringsutstyr fra Miller by Sperian har fått den britiske sikkerhetsbransjens pris for beste produkt.

Publisert

Den nye fallsikringen Söll Vi-Go er et vertikalt vaiersystem som først og fremst er tenkt brukt til arbeid på faste stiger og i master. Systemet består av en vaier med festeanordning samt en nyutviklet låsekasse som glir opp og ned langs vaieren. Systemet kan brukes både ved nyinstallasjon og komplettering av allerede oppførte klatreveier, for eksempel i anlegg for vindkraft, energiforsyning, telekommunikasjon eller innen industrien.

Glidende låsekasse

Miller har utviklet en helt ny glidende låsekasse med dobbel låsemekanisme som gjør låsen ekstra sikker. Låsen kan løsnes og fjernes fra vaieren med bare én hånd og er derfor meget enkel å bruke. En mekanisme gjør at du ikke kan håndtere låsen feil når den skal festes på vaieren. Den doble låsemekanismen gjør at låsekassen heller ikke kan løsne fra vaieren. Låsen reagerer svært raskt ved belastning.

Effektiv demper

Söll Vi-Go har en effektiv demper som i stor grad reduserer den kraften kroppen utsettes for ved et fall. Falldemperen er innebygd i hver låskasse. Ettersom demperen sitter på låsen og ikke vaieren, minker belastningen på selve vaierfestet dersom en annen bruker skulle falle. På tross av disse sikkerhetsegenskapene glir låsekassen ved normal klatring lett langs vaieren og er behagelig å bruke. Alle delene i Söll Vi-Go er av galvanisert eller rustfritt stål som tåler utsatte og krevende miljøer.

Pris for beste produkt

Miller by Sperian fikk i vår den britiske utmerkelsen BSIF 2008 for Söll Vi-Go fallsikringssystem. Prisen ble delt ut av The British Safety Industry Federation (BSIF) på sikkerhetsmessen Safety & Health Expo i Birmingham. Utmerkelsen BSIF tildeles nyskapende produkter på områdene helse og sikkerhet på arbeidsplassen. Mer informasjon fås ved å kontakte Anders Fregerslev, fallsikringsspesialist, Sperian Protection Nordic AB. tlf.: +45 21 19 69 59 eller via e-post: afregerslev@sperianprotection.com. Du kan også besøke hjemmesiden www.sperianprotection.no.

"
Powered by Labrador CMS