Kaldt dame cb986350

Færre kols-plager med værmelding

Britiske leger tester et system for å varsle pasienter om viktige endringer i været. Resultatet er dramatisk færre sykehusinnleggelser for pasienter med kols.

Publisert

Det britiske meteorologiske institutt har, sammen med landets all­menn­leger, utviklet et system for å varsle om syk­doms­frem­kallende vær­endringer, melder Dagens medisin.

Systemet er i første om­gang beregnet på pasienter med kols, som får beskjed om vær­endring og noen enkle medisinske råd når været ser ut til å bli kaldere.

Totalt 189 lege­kontorer brukte systemet sist vinter. Legene mel­der om en reduk­sjon i antallet syke­hus­innleggelser på hele 21 prosent.

Les også: Under­rapporterer kols

Gode råd

– Vi minner dem på at det er viktig å holde seg varm, hva som er riktig inne­tem­peratur, råd om mosjon og at de bør kontakte lege så tidlig som mulig hvis de blir syke.

– Med noen små endringer i over­gangen til den kalde perioden kan pasientene få en tydelig lavere risiko for å bli syke, forteller leder Wayne Elliot ved det meteoro­logiske instituttet Met Office til BBC News.

Les også: Krever yrkesskadeerstatning for kols

Vil utvide til andre sykdommer

Vær­meldings­instituttet håper nå på å utvide til­budet til pasienter med hjerte­sykdommer og astma, som også er blant pasient­gruppene som blir påvirket av ufyselig vær.

Kilde: Dagens medisin

"
Powered by Labrador CMS