Beskyttelseshanske fra Sperian

Beskyttelseshansker for våte og tørre miljøer

To nye beskyttelseshansker er dyppet i polyuretan og nitril for å øke slitestyrken.

Publisert

Arbeidshansken Perfect Poly Aqua er strikket av en ny type polyamidfiber, som ifølge produsenten Sperian Protection gir opp til 76 prosent bedre

oppsugingsevne enn tradisjonelle polyamidhansker. Materialet inneholder også lycra, noe som bidrar til en elastisk hanske med komfortabel passform. For å beskytte hansken mot mekanisk slitasje, er håndflaten og fingertuppene dyppet i polyuretan (PU), et vannbasert gummimateriale som er skånsomt både mot brukeren og miljøet. Hansken gir et godt våt- og tørrgrep for arbeid i verkstedsindustri, håndverk og montering. Til forskjell fra øvrige PU-behandlede hansker inneholder ikke hansken det giftige løsningsmiddelet DMF (Dimetylformamid). I stedet brukes et vannbasert gummimaterial som reduserer risikoen for allergier og minimerer miljøpåvirkningen. En forbedring sammenlignet med andre PU-dyppede hansker er at det ikke forekommer noen kontakt mellom hånden og gummimaterialet. Det gjør at brukeren ikke blir like varm på hendene.

Nitrilhanske som puster

Hansken Polytril Air Comfort er dyppet i foamed nitril for å øke motstandskraften

mot så vel olje som mekanisk slitasje. Foamed nitril er porøst, noe som gjør at hansken puster uten at brukerens fingerferdighet blir dårligere. Hansken er ikke en ren kjemibeskyttelseshanske, men nitril tåler olje og kjemikalier bedre enn polyuretan. Hansken egner seg for personer som arbeider i oljeholdige miljøer, for eksempel i verksteds- og bilindustrien. Strikkekombinasjonen med polyamid, bomull og lycra gjør hansken smidig og elastisk, samtidig som bomullen har en fuktighetsoppsugende evne.For ytterligere informasjon om hanskene, kontakt Are Hestvedt, Sperian Protection Nordic AB, pr. tlf: 90 98 92 34 eller e-post: ahestvedt@sperianprotection.com. Du kan også besøke hjemmesiden www.sperianprotection.no.

Powered by Labrador CMS