Arbeidstid 2

Vi kaster bort tiden på jobb

Ansatte kaster bort tre uker i året på private gjøremål, ifølge svensk undersøkelse.

Publisert

Det svenske nettstedet Chef har foretatt en undersøkelse blant 1037 svenske bedrifter. Den viser at svært mange sjefer tror de ansatte kaster bort deler av arbeidstiden på private gjøremål, skriver Dagbladet.

Tre uker på uproduktive gjøremål

Selskapene fikk spørsmål om hvor mye tid de tror de ansatte bruker på andre ting enn selve arbeidsoppgavene, og svaret er entydig: 15 dager - tre uker i året. Chef har regnet ut at for en bedrift med 20 ansatte, som må ut med 30 000 svenske kroner i arbeidsgiveravgift og lønn i måneden, vil dette til sammen utgjøre 400 000 kroner i året i tap.

Umenneskelig å alltid være oppgavefokusert

- Det er ikke mulig å være produktiv og oppgavefokusert hele tiden, sier Hans Torvatn, seniorforsker ved forskningsstiftelsen Sintef. Han legger stor vekt på at moderne arbeidstakere i større og større grad blir nødt til å jobbe litt også på fritiden. Det er derfor bare rimelig at det av og til kan gjøres private æren i arbeidstiden, eller simpelthen en kaffekopp med en kollega.- Den private delen av oss bruker mer og mer tid på jobb, og mange sliter med å få balanse mellom jobb og familie og personlig liv, sier Torvatn til Dagbladet.Seniorforskeren mener ikke at vi skal stole blindt på de ansatte, men at strenge regler og forbud vil kunne dempe arbeidsglede og motivasjon. (E24.no)

"
Powered by Labrador CMS