Overtid

Mye overtid kan gi angst

Menn er mest utsatt for å jobbe på seg angst og depresjoner. 21 prosent av menn som jobber mer enn 49 timer i uken, har symptomer på angst og depresjon, viser en ny studie.

Publisert

Av disse mennene rapporterte 39 prosent at de jobbet skift og/eller nattarbeid,

skriver Bergens Tidende. Risikoen øker i takt med antall overtidstimer, sier professor Grethe S. Tell ved Universitetet i Bergen (UiB). Menn utgjør hele 81,4 prosent av dem som jobber overtid.

Trimmer mindre

I tillegg til angst og depresjoner avdekker undersøkelsen at gruppen som jobber mye overtid trener mindre, de har høyere BMI, de har oftere ubeleilige arbeidstider og de har hardere fysisk arbeid.- På grunn av overtidsarbeid kan tid til avslapning bli redusert. Dette kan potensielt forårsake at individet blir mentalt og fysisk utslitt, forklarer professor Tell. I undersøkelsen kommer det også fram at menn som jobber mye overtid, oftere har barn enn andre menn. Studien er utført av forskere ved Institutt for samfunnsmedisinske fag ved Universitetet i Bergen. Den baserer seg på tallmateriale fra Helseundersøkelsen i Hordaland (HUSK), hvor rundt 26 000 hordalendinger født mellom 1953 og 1957 fylte ut et omfattende spørreskjema. (NTB)

Powered by Labrador CMS