Stress

Bytter jobb på grunn av stress

Stress viser seg å være hovedårsaken til at folk bytter jobb i utide. Mange forlater rett og slett jobben fordi de føler seg altfor stresset.

Publisert

En omfattende undersøkelse foretatt av den amerikanske HR-konsulenten Watson Wyatt viser at mange forlater jobben rett og slett fordi de føler seg altfor stresset, skriver det danske nettstedet epn.dk. Watson Wyatt har undersøkt 93 større amerikanske virksomheter. Undersøkelsen viser at de fleste arbeidsgivere ikke aner hvor stort problem stress er, eller de benekter at stress overhodet eksisterer på arbeidsplassen. I stedet gir arbeidsgiverne utilstrekkelig lønn, manglende karrieremuligheter og manglende forfremmelser skylden for at medarbeidere slutter.

"

Du er alene

- Når det gjelder å bekjempe stress på jobben, er du alene, sier Tevis Gale, karrierecoach og leder av konsulentfirmaet Balance Integration til magasinet Fortune. Undersøkelsen viser at det ikke nytter å vente på at arbeidsgiveren fatter hvor stresset du er, ifølge Gale. I stedet må du selv ta ansvaret og lære å styre stress. Gjør det med en gang, råder Tevis Gale.I tillegg til kjente stressfaktorer som konstant stigende produktivitetskrav og ubalanse mellom arbeid og fritid, nevner Gale økonomisk usikkerhet, frykt for å få sparken eller frykt for ikke å strekke til som vanlige årsaker til stress.(ep.dk)

"
Powered by Labrador CMS