Åpent lende konferanse 2

Konferanse om kjemisk helsefare

SAFE og Norsk Flyger­forbund in­vi­te­rer til tre­dagers­kon­fe­ran­sen "Åpent Len­de" i Sandnes 6.-8. mai 2008. De to før­s­te da­ge­ne er viet kje­misk helse­fare, eks­po­ne­ring og til­tak, mens tredje dag er viet til tur­bin- og hyd­rau­likk­oljer innen luft­fart og petro­le­ums­in­du­stri.

Publisert

Kje­misk helse­fa­re har de sis­te åre­ne fått stør­re opp­merk­som­het både hos ar­beids­ta­ke­re, ar­beids­gi­ve­re, po­li­ti­ke­re og myn­dig­he­ter. De fles­te av oss har kjenn­skap til en ar­beids­kol­le­ga, en slekt­ning el­ler en be­kjent som er blitt in­va­li­di­sert el­ler fått en alt for tid­lig død på grunn av dår­lig ar­beids­miljø.

Gjen­nom tall­ri­ke pres­se­opp­slag le­ser vi om skad­de men­nes­ker der gjen­nom­gangs­to­nen er: ”Vi viss­te ikke at det var far­lig. Ingen for­talte oss at det vi ble ut­satt for var øde­leg­gen­de for hel­sen.”

Ten­ker for lite fore­byg­gen­de

Vi vil all­tid være på et­ter­skudd. Det kan gå man­ge år fra eks­po­ne­ring til syk­dom opp­trer. Enda fle­re år går før syk­dom­men god­kjen­nes som ar­beids­be­tin­get.

Norsk in­du­stri går på høy­gir. Det er en skri­ken­de man­gel på god kom­pe­tan­se. Alle har det for tra­velt, og vi fryk­ter at man­ge fø­ler de ikke har ver­ken tid el­ler res­sur­ser til fag­lig opp­da­te­ring.

Hver dag tas nye kje­mis­ke pro­duk­ter i bruk. Mange mang­ler til­strek­ke­lig helse­fare­doku­men­tasjon. Enda mind­re vet vi om hva som skjer når kje­mi­ka­lie­ne spal­tes ved kraf­tig opp­var­ming.

Åpent for alle

De to kon­fe­ran­se­ar­ran­gø­re­ne, SAFE og Norsk Flyger­forbund, har i fle­re år sam­ar­bei­det om eks­po­ne­ring for smør­oljer som be­nyt­tes innen luft­fart og off­shore.

”Åpent len­de” er en kon­fe­ran­se med man­ge stem­mer og mange ulike fag­folk. Kon­fe­ran­sens før­s­te del sø­ker å gi mer grunn­leg­gen­de kunn­skap som kan be­nyt­tes i vur­de­ring av alle ty­per ar­beids­mil­jø.

Der­et­ter går den mer i dyb­den på olje­eks­po­ne­ring, som er et om­rå­de som be­rø­rer svært mange innen off­shore og luft­fart.

Les mer / påmelding på http://www.safe.no/news.cfm?id=184746

"
Powered by Labrador CMS