Tekstmeldinger 1

Hver tredje får jobb-sms utenom arbeidstiden

Hver tredje arbeidstaker får sms fra jobben utenom arbeidstiden.

Publisert

Sms har blitt en utbredt kommunikasjonsform på danske arbeidsplasser - både i og utenfor arbeidstiden, skriver det danske magasinet Arbejdsmiljø. Mange mottar sms-er fra kolleger og sjefer før møter og etter at de har gått hjem, i ferier og på fridager. Helt i orden, mener noen, mens andre finner det helt uakseptabelt.Sms har flyttet inn på danske arbeidsplasser. Den brukes flittig til korte beskjeder både blant kolleger og mellom sjef og medarbeidere.

40 prosent har hyppig kontakt med jobben via sms

En rundspørring som Magasinet Arbejdsmiljø har foretatt, viser at 40 prosent av medarbeiderne på danske arbeidsplasser daglig, ukentlig eller månedlig mottar tekstmeldinger med arbeidsrelatert innhold fra en kollega. Knappe 14 prosent mottar sms-er like ofte fra sjefen.

Tekstmeldinger til alle døgnets tider

Og de medarbeidere og ledere som bruker sms, sender på alle mulige tidspunkter av døgnet. Av de 40 prosent som får arbeidsrelaterte sms-er fra kolleger, angir 32 prosent at de mottar meldinger i ferier, og 48 prosent at de mottar sms-er på fridager. Og mange flere får tekstmeldinger både før de har kommet på jobben og etter de har gått hjem.

Vi må oppdatere oss hurtig

- Vi har vent oss til å bli hurtig oppdatert, sier den danske medieforskeren Gitte Stald. Vi bruker sms for å bli informert og for å organisere arbeidet på jobben, sier Gitte Stald. Ifølge henne er bruken av sms på arbeidsplassen stigende, og mobiltelefonen har blitt integrert i vårt arbeidsliv og privatliv.

Nesten alle har mobiltelefon

82 prosent av befolkningen har en mobiltelefon, og ifølge Gitte Stald har samfunnet og arbeidsgiverne vent seg til at alle er å få fatt i døgnet rundt. Mange arbeidsplasser er svært avhengige av at folk har mobil og kan treffes. Det er blitt vanskelig å forestille seg en arbeidsplass som ikke har nytte av mobiltelefoner, sier Gitte Stald og tilføyer: - I virkeligheten synes jeg ikke at 40 prosent er så høyt når vi tenker på at en meget stor andel av befolkningen bruker mobilen hele tiden. Men selvfølgelig er det noen yrker mobilbruk hører mer naturlig hjemme i enn andre, sier hun.

Powered by Labrador CMS