Internkontrollforskriften_Liten

Arbeidsmiljøloven ukjent for arbeidsgivere

Mer enn halvparten av minoritetsspråklige arbeidsgivere i Oslo kjenner ikke til arbeidsmiljøloven. Heldigvis er det bedring å spore.

Publisert

Arbeidstilsynet i Oslo besøkte i vår 52 virksomheter med minoritetsspråklige arbeidsgivere innenfor renhold, dagligvarebutikker og serveringsbransjen. Over halvparten av dem hadde ingen eller lite kunnskap om arbeidsmiljøloven og Arbeidstilsynet.

- Resultatet er på ingen måte overraskende for oss. Faktisk viser tallene at flere arbeidsgivere vet mer om hva arbeidsmiljøloven er og hvilken rolle Arbeidstilsynet har enn det vi har erfart tidligere, sier prosjektleder Tahereh Talebi i Arbeidstilsynet region Oslo til Aftenposten.

- Mange er ikke kjent med denne typen lover og forskrifter fra sitt eget hjemland. Det er også mange som ikke vet hvor de skal spørre om informasjon. Når man ikke vet hva Arbeidstilsynet er, er det heller ikke lett å vite hvor man skal få kunnskap om disse temaene, sier Talebi.

Arbeidstilsynets brosjyre om helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid er nå tilgjengelig på 16 ulike språk, og syv av ti arbeidsgivere søker mer informasjon om sine plikter i Norge. Talebi ser derfor lyst på fremtiden. Se også Arbeidsmiljøloven for alle.

Kilde: Kan ikke arbeidsmiljøloven (Nettavisen)

"
Powered by Labrador CMS