alkohol1

Dropper julebordsfylla

Hver tiende arbeidstaker har droppet fester på jobben fordi kollegene drikker ubehagelig mye. Bare to av ti ville holdt seg hjemme dersom julebordet på jobben var alkoholfritt.

Publisert

Lurer du på hvorfor kollegaen ikke dukket opp på julebordet i år?

Og hvorfor den samme personen var fraværende også på sommerfesten?

Les også: Jobben skaper alkoholproblemer

Det er ikke utenkelig at det har noe med alkoholkulturen å gjøre, skal vi tro en undersøkelse som Synovate har utført for Sosial- og helsedirektoratet.

Holder seg hjemme

Undersøkelsen viser at én av ti har holdt seg hjemme fra sosiale tilstelninger på jobben fordi det blir drukket for mye alkohol, skriver avisen Vårt Land.

Samtidig oppgir åtte av ti at de ville gått på julebord på jobben selv om det var et alkoholfritt arrangement.

Trives best uten fyll

Synovates undersøkelse stemmer godt med inntrykkene som måteholdskampanjen Av-og-til har dannet seg.

- Vi får mange ytringer fra folk som synes det blir drukket for mye alkohol. Det trenger ikke være mer enn en eller to som drikker mer enn de burde, før festen blir spolert for svært mange. Når dette skjer igjen og igjen, er det en del som ikke gidder å gå neste gang, sier daglig leder Trine Stensen Lunde i Av-og-til til Vårt Land.

" Ledelsen må ta ansvar

Hun mener flertalelt trives best med arrangementer hvor det drikkes bare litt alkohol, eller som er alkoholfrie. Hun råder julebordarrangører til heller å satse på annen underholdning enn bare alkohol.

På store arbeidsplasser må ledelse ta ansvar og gjerne drøfte julebord-policyen med tillitsvalgte, mener Trine Stensen Lunde i Av-og-til.

Powered by Labrador CMS