Oljerigg-colourbox

Skremmende dårlig vedlikeholdsstyring

Petroleumstilsynet refser operatørselskapene for dårlig vedlikeholdsstyring og hevder petroleumsnæringen presenterer et glansbilde av situasjonen.

Publisert

- Det vi har avdekket her er sjeldent alvorlig. Vi er forskrekket over at det står så dårlig til. Industrien må virkelig skjerpe seg, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet (Ptil).

Store mangler ved styring Ptil har gjennom en serie tilsyn avdekket store mangler ved styring av vedlikehold hos operatørselskapene på norsk sokkel. Tilsynsserien omfattet fire operatørselskap og en boreentreprenør og var rettet mot vedlikeholdsstyring som virkemiddel for å forebygge storulykker.

Omfattende sviktEn oppsummering av tilsynene skulle egentlig offentliggjøres i en rapport nærmere jul i år, men Ptil fant situasjonen så urovekkende at de allerede i sommer slo alarm.

- Vi har avdekket omfattende svikt i alle disse tilsynene. Funnene er meget alvorlige og innenfor sikkerhetskritiske områder, forteller Anda. Kilde: Petro & industri, artikkelen kan leses i sin helhet her (pdf).

"
Powered by Labrador CMS