Karl-Joachim-Lyngstad-Würth

Fallstoppdemper på fallsikringsblokker

Utstyrsleverandøren Würth Norge har oppdatert alle sine fallsikringsblokker med fast fallstoppdemper.

Publisert

Butikkleder Karl Joachim Lyngstad i Würth-butikken på Jessheim demonstrerer fallsikringsutstyr. (Foto: Würth)

– Vi ser en dreining fra det enkleste og billigste fallsikringsutstyret til mer avansert utstyr med høyere brukerkomfort og flere bruksområder. Det er også en tydelig overgang fra tau til blokker og fra de enkleste seler til mer avanserte seler, sier produktsjef Morten Stenseth hos Würth i en pressemelding. Utstyret blir mer teknisk, og det er et mål at brukerne skal oppleve at sikkerheten blir ivaretatt.

Fallsikringssele og blokker

Utstyrsleverandøren introduserer samtidig en ny fallsikringssele kalt Spezialist Basic, for brukere som trenger en sele med tilpasningsmuligheter. Selen er CE-merket etter europeiske standarder som krever at brukeren kan sitte og arbeide i selen, samtidig som den kan brukes til evakuering. Würth Norge har også inngått samarbeid med franske Tractel om fallsikringsblokker.

Kontroll av seler

Würth har en kontrollordning av fallsikringsutstyr. En gang i året blir utstyret kontrollert og sertifisert i en av leverandørens butikker over hele landet. Alle seler som er kjøpt og godkjent her, ligger i en database der kundene selv har full oversikt over hva de har av utstyr og hva som er godkjent. Det betyr at all dokumentasjon er tilgjengelig ved et tastetrykk. Kundene kan også få årlig varsel om at det er tid for kontroll av sikkerhetsutstyret.

Fallsikringskurs

I forbindelse med kontrolldagene blir det også holdt fallsikringskurs. Her får deltakerne en innføring i fallsikring og dokumentasjon for at de kan det de trenger.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS