Ballstolen-Rodeo-2

Fant opp hjulet på nytt

En nyutviklet ringformet ballstol skal styrke barns holdning i klasserommet, men er også tenkt for bruk i bedrifter og hjem.

Publisert

Fysitoterapeut Frode Skretting har drømt å utvikle sin egen stol i 16 år. I samarbeid med tjenesten for strategisk designrådgivning i Innovasjon Norge er drømmen realisert. (Foto Minna Suojoki)

Fysioterapeut Frode Skretting fra Varhaug i Rogaland har utviklet en ringformet ballstol for bruk i skoler, bedrifter og hjem, ifølge en pressemelding fra NTB Info. Skolebarn i Hå kommune i Rogaland skal få en sterkere skolehverdag med ballstolen Rodeo. De vanlige skolestolene skal byttes ut med de nye ballstolene.

Styrker barns holdning

Slike terapiballer gir barn sterkere ryggmuskulatur, bedre balanse, bedre sitteopplevelse, samt bedre bevegelse i rygg og bekken i skoletimene, ifølge forstudier det vises til i pressemeldingen:

- Barn i dag har et mer stillesittende liv enn for få år siden. Vi ser nå at barn og unge behandles for skader i ryggen som vi før kun så hos voksne, ifølge Skretting.

Stolen er utviklet gjennom selskapet Rodeo AS i samarbeid med tjenesten for strategisk designrådgivning i Innovasjon Norge.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS