HMS-magasinet 2-2022.
HMS-magasinet 2-2022.

HMS-magasinet er snart i postkassen

Det nye HMS-magasinet er ute. Det er fylt med aktuelt, interessant og variert lesestoff.

Publisert

Ergonomiportalen har gjennomgått en ansiktsløftning. Den relanseres nå i ny utgave, og inneholder også en ny faggruppe og to nye seksjoner. Dette kan du lese mer om i HMS-magasinet.

NAV-direktøren på reisefot

NAV-direktør Hans Christian Holte har som mål å besøke flest mulig av sine ansatte her i landet. Brukerne vil han også treffe. Les mer om NAV-sjefens ambisiøse mål i HMS-magasinet.

HMS-kortet som app

Arbeidstilsynets app HMS-kort har lenge gått litt under radaren. Men med denne appen kan arbeidstakerne laste opp portrettbilde og kopi av sin legitimasjon, noe som gjør bestillingsprosessen mye raskere. Les mer om dette i bladet.

Hvem har ansvaret for storbrannene?

Når en brann først har oppstått, kan den få skjebnesvangre konsekvenser. Menneskeliv kan gå tapt, og for næringsdrivende kan brann bety konkurs. Brannekspert og styreleder Hugo Haug i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO) er opptatt av å forbygge branner og samtidig plassere ansvaret. Et enklere regelverk må til, mener han. Les mer om Haugs synspunkter i HMS-magasinet.

Verdens største byggerobot

Et norsk selskap har sammen med IA-programmet for bygg og anlegg og andre samarbeidspartnere utviklet verdens største byggerobot. Nå arbeider de med å finne de best egnete bruksområdene for roboten.

– Roboten er et kinderegg for håndverkere, mener samarbeidspartnerne. Les mer om dette i HMS-magasinet.

Verneombudets ansvar og oppgaver

Er verneombudet også verneombud for daglig leder i en virksomhet? I dette HMS-magasinet debatterer to toneangivende HMS-aktører hvor grensen går for verneombudets ansvar og oppgaver. Les innleggene, og delta gjerne i debatten.

Fagstoffet er på plass

Under fagstoffet finner du blant annet nytt om sykehusinnleggelse etter strømulykker, sikring mot fallende gjenstander ved arbeid i høyden og våre HMS-rådgivere svarer på spørsmål fra leserne.

God lesning!

Powered by Labrador CMS