Her får Wenche Holm i Sodexo overrakt diplomet fra Bjørn Olav Aarø Strandli i Miljømerking Norge. (Foto: Alexandra Enger)
Her får Wenche Holm i Sodexo overrakt diplomet fra Bjørn Olav Aarø Strandli i Miljømerking Norge. (Foto: Alexandra Enger)

Renholdstjenester svanemerket

Leverandør har blitt sertifisert med Svanemerket på sine renholdstjenester. Dette er et av flere miljøtiltak som bedriften gjør.

Publisert

‒ Vi er veldig stolte over at vi har fått denne miljømerkingen på plass. Vi har i mange år jobbet for å bedre miljøet, og denne merkingen bidrar til ytterligere miljøfokus, sier Wenche S. Holm hos renholdsleverandøren Sodexo i en pressemelding.

Nylig ble bedriften Svanemerke-sertifisert på bedriftens renholdstjenester.

‒ Vi har valgt å svanemerke våre renholdstjenester i alle våre byer. Vi ser at det er flere av våre kunder som etterspør dette. Nå som vi har blitt sertifisert med Svanemerket, kan kundene våre være trygge på at de har valgt en leverandør for renholdstjenester som tar miljøet på alvor, sier hun. I tillegg til svanemerking har også bedriften flere ISO-sertifiseringer.

Bærekraftig utvikling

I 2009 lanserte bedriften en plan som tydeliggjør arbeidet for bærekraftig utvikling, planen har fått navnet Better Tomorrow. Planen tar for seg ni forpliktelser som ivaretar rollen Sodexo har som arbeidsgiver, leverandør av tjenester og som en betydelig samfunnsaktør, heter det i pressemeldingen.

‒ For renholdstjenestene innebærer svanemerkingen at vi kun skal bruke miljøsertifiserte produkter. I tillegg ønsker vi å redusere bruken av kjemikalier der det er mulig, og vi jobber hele tiden med å ta i bruk nye metoder der man erstatter bruk av kjemikalier, sier Holm.

‒ Blant annet har vi begynt med et system som benytter seg av damp framfor kjemikalier, samt bruken av ionisert vann der man renser vannet som brukes til renhold og som gjør at man ikke trenger å bruke kjemikalier, sier hun.

‒ God kontroll på HMS

Katharina Vassaas er miljørådgiver og produktspesialist på renhold i Svanemerket.

‒ Det er mange krav for å bli Svanemerket, men det viktigste er at man reduserer bruken av kjemikalier og at de kjemikaliene man bruker er miljømerkede. Da vi var på kontrollbesøk i Sodexo kom bedriften godt ut med tanke på kjemikaliebruk og det var få produkter bedriften måtte kutte ut å bruke. Det var også god kontakt mellom driftsledere og renholdere, og driftslederne hadde god kontroll på hvilke kjemikalier som bedriften bruker, sier hun.

Hun oppfatter Sodexo som en trygg bedrift som gir bra opplæring til sine ansatte, og som har god kontroll på HMS.

‒ En undersøkelse vi har gjort viser at det er om lag 90 prosent av befolkningen som kjenner til Svanemerket som et miljømerke. Derfor gir det troverdighet for en bedrift å kunne profilere seg med dette merket, mener Vaasaas.

(Pressemelding fra Sodexo)

Powered by Labrador CMS