Risa fikk tildelt Statnetts HMS-pris. (Foto: Statnett)

HMS-pris til byggentreprenøren Risa

Ett av Norges største entreprenørselskap innenfor bygg og anlegg har fått Statnetts Sikkerpris for 2016. Prisen ble utdelt under Statnetts høstkonferanse 8. november.

Publisert

– Dette er stort. Oppdraget for Statnett har gjort det mulig å jobbe med HMS på en proff måte gjennom aktiv involvering og samarbeid, sa adm. direktør Trond Tvedt i Risa AS da han mottok prisen.

Sikkerprisen er Statnetts HMS-pris. Den kan gis både til interne i Statnett og til leverandører. Formålet med prisen er å rette søkelyset på og anerkjenne gode prestasjoner på områder som helse og arbeidsmiljø, klima, sikkerhet og HMS-beredskap.

Gjør hverandre gode

HMS-sjef i Statnett Jan Roald Bjørkli forteller at kriteriene for å få Sikkerprisen er strenge, og at Risa AS innfrir på en rekke områder.

– Risa har kontinuerlig jobbet målbevisst og dedikert for å forbedre sine HMS-rutiner. De har stor åpenhet internt i selskapet og har det styrende prinsippet at de skal gjøre hverandre gode. De har også fokusert på god kommunikasjon med de som blir berørt av deres byggearbeider, noe de har fått ros for både i lokale medier og av Statens vegvesen, sier Bjørkli.

Innsats for lærlinger

Risa har siden det ble stiftet i 1948 opplevd få ulykker, og aldri dødsulykker. Men sommeren 2015 skjedde det noe som rystet selskapet. En lærling skadet seg alvorlig på jobb.

– Denne hendelsen styrket Risas HMS-arbeid ytterligere. Selskapet jobbet svært godt med å forhindre flere ulykker og la til rette for at den skadde lærlingen skulle komme tilbake i arbeid hos dem, forteller Jan Roald Bjørkli.

(Kilde: Statnett)

Powered by Labrador CMS