Fornøyd: Arbeids- og velferdsdirektøren har tro på den nye veiviseren. (Foto: NAV)

Ny veiviser for inkludering

Nav er ute med en ny veiviser som skal gjøre det enklere å inkludere.

Publisert

– Vi får mange henvendelser fra virksomheter som vil inkludere. Derfor har vi laget en veiviser som loser dem gjennom prosessen, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Den nye veiviseren presenterer hva NAV kan tilby virksomheter som vil ta inn de som står utenfor arbeidslivet, eller som ønsker å tilrettelegge for å beholde ansatte som sliter.

– Veiviserens gir ledere og tillitsvalgte oversikt over hvilken støtte og hvilke tilskudd de kan få fra Nav, forteller Vågeng.

Nyttige tips og råd

Nettportalen inneholder tre veivisere med ulike tema: Å tilby jobb til personer som trenger tilrettelegging, å tilby midlertidig arbeidstrening og hvordan beholde ansatte som sliter psykisk eller fysisk.
Alle veiviserne presenterer hvordan virksomhetene kan gå fram. Virksomhetene får også tips og råd om hvordan andre har jobbet med dette.

– De som bruker veiviseren, skal få bedre innsikt i hva som finnes av muligheter og hvordan de kan få til en god inkludering. Det kan forenkle samarbeidet med Nav og bidra til at vi får flere ut i jobb, sier Vågeng.

Et samlet arbeidsliv står bak

Selve veiviseren er utarbeidet av Nav og partene i arbeidslivet.

– Både organisasjonene og flere virksomheter har kommet med ønsker og innspill underveis. Det har kvalitetssikret både innhold og oppsettet av veiviseren.

– Vi er veldig fornøyde og håper veiviseren vil hjelpe virksomheten til å komme i gang, sier Vågeng.

Veiviser for inkludering er et resultat av samarbeidet mellom partene i arbeidslivet. (Skjermbilde fra nav.no)

Veiviseren finner du her: nav.no/veiviser

(Kilde: idebanken.org)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS