Deltakerne i "Alle i arbeid" på TV2. (Foto: Espen Solli/TV2)

Ny tv-serie om inkludering i arbeidslivet

Den nye dokumentarserien «Alle i arbeid» hadde premiere på TV2 denne uka. Serien følger 12 unge mennesker med ulike diagnoser. Felles er et brennende ønske om å komme i jobb.

Publisert

– Olav, som er deltaker i TV2-serien «Alle i arbeid», er et eksempel på en av de store utfordringene vi står overfor i Norge i dag. Inkludering i arbeidslivet er et viktig satsningsområde fremover for oss. For mange diagnosegrupper vil det å ha en jobb, være den beste medisin, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en pressemelding fra TV2.

12 unge mennesker vil ut i jobb

I serien «Alle i arbeid» følger TV2 12 unge mennesker med ulike nevrobiologiske diagnoser som Asperger og Tourettes syndrom. Alle har det samme brennende ønske: De vil bidra i samfunnet og få en jobb hvor de kan bruke evnene sine.

– Den beste medisin

– Det å komme seg ut, være i aktivitet, bidra med det en kan og få bruke evnene sine – dette er den beste medisinen av alt. Min oppfordring til arbeidsgivere er å være med på dugnaden, åpne opp dører og gi folk en sjanse. Så må vi stille opp med viktige verktøy for å hjelpe arbeidsgiverne.

– Min erfaring når jeg møter arbeidsgivere som har gitt folk en sjanse, er at de sitter igjen med positive erfaringer. De får inn personer som er utrolig dedikert, som er veldig motivert og hvor sykefraværet ofte er veldig lavt, sier Hauglie.
(Pressemelding fra TV2)

Powered by Labrador CMS