Rustet for arbeidslivet

En ny rapport peker på fire utfordringer for fremtidens arbeidsmarked og viser hvordan kjedeskolene bidrar til å løse disse utfordringene.

Publisert

10 000 personer har gjennomført utdanning ved KIWIskolen, opplæringsskolen til butikkjeden på Lier utenfor Drammen. I rapporten «Rustet for arbeidslivet» viser butikkjeden hva norsk utdanning og arbeidsliv kan lære av private kjedeskoler.

– I rapporten har KIWI samlet erfaringer fra to tiår med KIWI-skolen. Norge står overfor flere utfordringer i dagens utdanning og arbeidsliv, og alle må jobbe sammen for å løse dem. Vi tror KIWI-skolen og andre kjedeskoler kan være en del av løsningen, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Fire utfordringer for fremtidens arbeidsmarked

Rapporten, som nylig ble lagt fram i KIWI-skolens lokaler i Lier, peker på fire utfordringer for fremtidens arbeidsmarked og viser hvordan kjedeskoler bidrar til å løse disse utfordringene.

Den første utfordringen er ifølge rapporten en for teoritung skole og frafall i skolen. Den andre utfordringen er et tøffere arbeidsmarked, spesielt for dem med «annerledes» bakgrunn. Den tredje utfordringen er butikkyrkets omdømme og lave status, og den fjerde peker på for lite samarbeid mellom offentlig og privat sektor.

– Skal flere nyte av kjedeskolers erfaringer, må myndighetene på banen, sier opplæringssjef i KIWI og leder av KIWIskolen, Jon Buxrud. Derfor kommer vi i rapporten med oppfordringer til beslutningstakere som vi mener vil løfte kvaliteten på yrkesfaglig utdanning og inkludere flere i fremtidens arbeidsmarked.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS