Schibsted-Norge-Annonseprod
Schibsted-Norge-Annonseprod

7 av 18 ansatte går på jobben

Hos Schibsted Norge Annonseproduksjon er det et høyt gående arbeidstempo. Nå går sju av de 18 ansatte på jobben.

Publisert

Hos Schibsted Norge Annonseproduksjon går sju av atten ansatte på jobben. Blant dem er Lena Larsen (t.v.) og Inger A. Svendsen. (Foto: Schibsted Norge Annonseproduksjon)

Det hele startet med at daglig leder Janneke Aulie ønsket å la de ansatte få teste ut hvordan det var å gå og jobbe samtidig. En mer aktiv kontorhverdag ble godt mottatt, og de startet med tre møller som to og to delte. Etter hvert ble de mer bevisst på hvor mye de egentlig satt i den perioden de ikke hadde kontormølla, og behovet for flere møller meldte seg raskt. I dag går syv av jentene mellom 6 og 15 km pr. dag.

Mer energi

Felles for jentene er opplevelsen av mer energi. Det at de beveger seg mer i arbeidstiden, gjør at den litt «daffe» følelsen på slutten av arbeidsdagen uteblir. De nevner alle bedre nattesøvn som en positiv bivirkning og er takknemlige for at arbeidsgiver har gitt dem denne muligheten. Janina sier at humøret stiger i takt med energien.

Kort tilvenning

Jentene er overrasket over hvor kort tilvenningsperiode de trengte. Hanne er den enste som brukte noen uker da hun fikk problemer med knærne. Etter mer bevisste pauser gikk det seg til, og hun er i dag strålende fornøyd med å gå. Schibsted har kjøpt inn flere Back App-stoler som jentene plasserer oppå mølla når de ønsker å ta en sittepause.

Bedre form

Flere nevner også at den fysiske formen har blitt bedre:

– Jeg var på fjelltur i høst og kjenner at det er mange år siden formen var så bra som nå, sier Birte og smiler fra øre til øre. Og det er ikke så rart når de fleste går hele dagen på 3 til 3.2 km i timen.

Bråker litt

Noen av dem synes mølla bråker litt, men fordelene veier opp for støyen. Det er flere av gutta som sitter med hodetelefoner på, og dermed tolererer de summingen av motoren. De som synes det er distraherende, har flyttet kontorplassen til den andre siden av landskapet.

– Og så må du få med den forebyggende effekten gåingen gir for skulder/nakke- problematikk, sier Inger. Hun har i flere år slitt med en vond skulder, noe som er blitt mye bedre av den daglige aktiviteten. Her slenger resten av jentene seg på og sier at de opplever mye mindre stressnakke og høye skuldre.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS