Uniqon Protection AS på Stord.

Alt klart for norsk masseproduksjon av åndedrettsvern

I morgen vil statsminister Erna Solberg åpne åndedrettsvernfabrikken til Uniqon Protection AS på Stord. Fabrikken skal produsere 2,5 millioner åndedrettsvern for Sykehusinnkjøp og for beredskapslager.

Publisert
Fabrikksjef Job Nooitgedagt.

Etter mange kvalifiseringsrunder med SINTEF i spissen, vant Uniqon Protection i mai i fjor anbudet om å produsere 2,5 millioner åndedrettsvern, opplyser virksomheten i en pressemelding. Sammen med 44 andre aktører ble åndedrettsvernfabrikken med i konkurransen om å produsere en ny type FFP3-åndedrettsvern spesifisert av Sykehusinnkjøp HF.

Klar for testing i januar i år

Kontrakten ble signert i august 2020, og siden da har selskapet jobbet på spreng for å få klar en helt ny fabrikk, samtidig som den utviklet det nye åndedrettsvernet sammen med Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI).

– Takket være et dyktig ingeniørteam og mye hardt arbeid, med stengte grenser, karantenebestemmelser og logistikkutfordringer, stod fabrikken klar for testing i januar 2021, opplyser fabrikksjef Job Nooitgedagt. Produktet er blitt veldig bra, og tilbakemeldingene er unisont positive. I februar startet de første leveransene, og vi ligger nå på planen i henhold til kontrakten.

Det nye åndedrettsvern fra Uniqon Protection AS

Høyteknolgi i arbeid

Fabrikken har i dag ca. 25 ansatte på hel- og deltid. Maskinene er høyteknologiske og «robot»-styrte. Den har en effektiv og helautomatisk produksjonslinje som gjør den konkurransedyktig i det åpne markedet.

I forbindelse med åpningen av fabrikken vil Stord kommune få overrakt en palle munnbind på Stord sjukeheim, og innbyggerne vil få utdelt gratis munnbind på to kjøpesentre i kommunen, heter det i pressemeldingen.

(Pressemelding fra Uniqon Protection AS)

Powered by Labrador CMS