(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Lastebileiere opplever mer vold og trusler

Medlemmer i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) opplever mer trusler og vold nå enn for fire år siden, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert

– De kriminelle blir tøffere og skyr stadig færre midler, sier adm.direktør i NLF, Geir A. Mo til NTB.

Norstat har på vegne av NLF og forsikringsselskapet If gjennomført undersøkelsen som kartlegger kriminalitet i lastebilnæringen.

I 2016 oppgir sju prosent av NLFs medlemmer at de har opplevd kriminelle forhold som vold, overgrep og utpressing. I 2012 svarte tre prosent det samme.

Ran og tyveri

Av undersøkelsen kommer det også fram at 41 prosent sier at de har opplevd tyveri eller ran, en andel som er omtrent uendret siden 2012. Blant dem som oppgir å ha opplevd tyveri eller ran, sier 68 prosent at de har blitt frastjålet diesel, noe som er en svak oppgang fra 64 prosent.

Andelen medlemmer som har opplevd andre former for kriminalitet, som tyveri av dekk, kjettinger og annet utvendig utstyr, og i noen tilfeller hele kjøretøy og hengere, har økt fra fem til 13 prosent.

– Organisert

– Det er helt åpenbart at det står organiserte nettverk bak. Dette ser vi stadig eksempler på ved at hele vogntog blir stjålet og fraktet med høy logistisk presisjon ut av landet, sier Mo.

Han etterlyser nå større oppmerksomhet rundt organisert transportkriminalitet fra myndighetene.

Undersøkelsen ble gjennomført i februar i år. 250 lastebileiere svarte på undersøkelsen, hvorav 60 prosent av dem har to eller flere kjøretøyer.

(NTB)

Powered by Labrador CMS