Kvinnelig-soldat-CB563643
Kvinnelig-soldat-CB563643

Kvinner sextrakasseres i Forsvaret

En av fire kvinner kvinnelige soldatene i Forsvaret oppgir at de blir utsatt for uønsket oppmerksomhet av seksuell karakterer. Andelen har økt de siste årene.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Selv om Forsvaret har innført nulltoleranse for seksuell trakassering, viser tallene fra Vernepliktundersøkelsen at sjikaneringen av kvinnelige soldater ikke avtar, skriver VG.

I 2010 svarte 20,3 prosent av kvinnene at de var utsatt for slik sjikanering, i 2012 var tallet 22 prosent, og i 2013 hadde andelen steget til 23 prosent.

Nulltoleranse

– Det er uhyre alvorlig, og jeg er bekymret fordi dette ikke går ned. Det kan svekke rekrutteringen av kvinner til Forsvaret, dersom Forsvaret selv ikke får bukt med dette, sier Helge Thorheim (Frp), medlem av Stortingets kontrollkomité.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) understreker også at det er nulltoleranse for seksuell trakassering.

– Vi jobber hardt med holdninger, og vi har stor oppmerksomhet på jentenes situasjon. Det er ingen unnskyldning for Forsvaret, sier Søreide til avisen.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS