Sosial-dumping

Sosial dumping truer norsk arbeidsliv

Boka Sosial dumping drøfter hva fenomenet er, drivkreftene bak, hvordan dette har usikre, men viktige samfunnsvirkninger, og hva som bør gjøres for å få kontroll med problemet.

Publisert

(Omslag: Gyldendal Norsk Forlag)

Trues den norske modellen? spør Jan-Erik Støstad, forfatteren av boka. Sosial dumping kan berøre store deler av det norske arbeidslivet, og Støstad forklarer hvorfor.

Setter arbeidslivet under press

Lav lønn, lang arbeidstid, svakt stillingsvern og dårlig HMS er ikke bare uakseptabelt for arbeidsinnvandrere: Det fører til at useriøse bedrifter vinner kontrakter og setter arbeidsvilkår under press. Dermed får utbredt sosial dumping konsekvenser for de seriøse virksomhetene og vanlige, norske arbeidstakere. Også organisasjonene i arbeidslivet kan svekkes. I så fall rammes en pilar i den norske samfunnsmodellen.

Norges gode arbeidsliv er sårbart etter utvidelsen av EU østover og krisa i Øst- og Sør-Europa. Hvis det politisk skulle bli åpnet opp for flere midlertidige ansettelser, øker trusselen mot den norske modellen.

Boka er utgitt på Gyldendal Norsk Forlag og koster 269 kroner.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS