Busselskapet-Movia-DK

Danske busskontrollører får kamera i uniformen

Billettkontrollørene til et dansk busselskap har fått kamera i uniformen. Kameraet skal forebygge vold og trusler fra passasjerer.

Publisert

Det danske busselskapet Movia innfører uniformskamera for sine billettkontrollører. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Vold og trusler mot billettkontrollørene i sjællandske busser er et økende problem, og derfor gir busselskapet Movia billettinspektørene sine et kamera med på jobben. Kontrollørene vil bli utstyrt med såkalte bodycams, som er integrert i uniformene, opplyser busselskapet i en pressemelding.

Skaper mer trygghet

– Vi vil høyne sikkerheten og skape mer trygghet ved å sette kamera på uniformene. På den måten kan vi redusere det økende antallet voldsepisoder mot våre kontrollører og skape et bedre arbeidsmiljø for dem, begrunner sentersjef Søren Englund. Han påpeker at i tilfeller der kameraene ikke har preventiv effekt, kan opptakene hjelpe politiet i deres etterforskning.

Aktiveres av kontrollørene

Kameraene filmer ikke konstant, men kan aktiveres av kontrollørene hvis de føler seg truet. Opptakene oppbevares i 14 dager, deretter slettes de.

Systemet innføres etter at det i et halvt år har vært på prøve hos Movias 16 kontrollører som svar på et økende antall voldsepisoder de siste årene.

Ett av flere tiltak

– Bodycams er ett av flere tiltak vi har satt i gang for å øke sikkerheten. Vi håper at de kan være med på å sikre at billettkontrollen kan foregå i ro og orden til glede både for våre ansatte og for de øvrige passasjerene i bussen, sier Englund.

Movia har latt seg inspirere av erfaringer fra Sverige og England, der bodycams ifølge selskapet har begrenset volden mot parkeringsvakter.

Trafikkselskapets mål er å redusere antallet av voldsepisoder mot kontrollører med 20 prosent.

Movias busser har allerede fastmonterte kamera, men i motsetning til de nye kroppskameraene tar ikke disse opp lyd.

(Ritzau)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS