Forside-2-15

Variasjon, variasjon og variasjon

Det nye HMS-magasinet er snart i postkassen. Tema i bladet er ergonomi og hjelpemidler.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

En trøblete rygg satte Anita Opedal ut av spill i arbeidslivet. Nå er hun tilbake i jobb i Horten kommune. Les om Anitas egeninnsats og gode hjelpere på veien tilbake til jobb i dette nummeret av HMS-magasinet.

– Variasjon er nøkkelen til alt for alle med stillesittende arbeid. Du kan gjøre mye selv for å få en god ergonomisk arbeidsstilling. Også de som jobber med tunge løft må tenke ergonomi, understreker bedriftsfysioterapeut Sissel Eskeland. Les mer om hvordan du forebygger muskel- og skjelettplager på jobb i bladet.

Vil bli forbilde

Univern på Skedsmokorset i Akershus lever av å selge verneutstyr. Derfor vil den også være en foregangsbedrift i HMS og internkontroll. Les om hvordan verneutstyrsbedriften arbeider med HMS i eget hus i dette nummeret av HMS-magasinet.

Jobbtrakassering

Er seksuell trakassering på arbeidsplassen tabu å snakke om her i landet? Vet arbeidstakere på alle nivå for lite om dette? Les om temaet i HMS-magasinet.

Miljøvennlig snacks

Når Maarud produserer potetgull og annen snacks, gjør bedriften dette så skånsomt som mulig mot miljøet. Snacksprodusenten brukes gass istedenfor fyringsolje, energien gjenvinnes og nærmest alt av avfall resirkuleres. Les mer om miljøarbeidet til merkevareprodusenten i bladet.

Tid redder liv

Tiden er en avgjørende faktor når liv står på spill på arbeidsplassen. Da kan en enkel redningsplan utgjøre forskjellen mellom liv og død. Ved hjelp av redningsplanen kan den forulykkede komme raskere under behandling og liv kan reddes.

Sikkerhetsekspert Benny Uppstad gir deg oppskriften på en enkel redningsplan og flere råd om hvordan du kan redde liv ved ulike typer ulykker som kan inntreffe på arbeidsplassen.

Arbeid under spenning

Det høres risikabelt ut at energimontører arbeider i nettstasjoner med strømmen på. Men faktum er at det skjer langt færre ulykker med arbeid under spenning (AUS) enn når strømmen er utkoblet. Trønderenergi Elektro har brukt metoden i flere år, og nå skal den komme flere til gode, for energiselskapet satser på riksmarkedet.

Innholdsrike fagsider

Fagsidene er på plass også i denne utgaven av HMS-magasinet. Her finner du mye interessant lesestoff om forskning, tips fra Idébanken Inkluderende Arbeidsliv og juss og arbeidsmiljø. HMS-rådgiverne har blant annet fått et spørsmål om hvor langt arbeidsgivers tilretteleggingsplikt strekker seg. Les svaret i bladet.

Nye produkter

I bladet finner du også flere sider med nye produkter, både ergonomi- og verneutstyrsprodukter. Kanskje finner du her nettopp noe du er ute etter?

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS