Sigrid-Louise-Bjørnstad-Ske

Vi vil jobbe til 70 og mer

Én av fire sier nå at de vil jobbe til de er 70 år eller eldre. Men mange opplever problemer med å få jobbe så lenge de vil.

Publisert

Stadig flere seniorer vil jobbe lenger. Sigrid Louise Bjørnstad i Skedsmo kommune er en av dem. (Foto: Jan Tveita)

Det norske folk vil stadig jobbe lenger, skriver nrk.no. Norsk Seniorpolitisk barometer kan vise en kurve som har hatt en jevn, bratt stigning. Kurven forteller om hvor mange som kan tenke seg å jobbe til de er 70 år eller eldre. I 2003 var det sju prosent som kunne tenke seg å jobbe så lenge. Nå er tallet 23 prosent.

– Det mest gledelige med denne rapporten er at interessen for å jobbe lenge er stor, og økende de siste ti årene blant norske arbeidstakere, sier Kari Østerud, direktør ved Senter for seniorpolitikk.

Selv om mange vil jobbe lenger, viser det seg at det ikke nødvendigvis er så lett å få det til. Arbeidsmarkedet kan være tøft når du har kommet opp i en viss alder.

– Presterer like bra

Kari Østerud tror det er flere arbeidstakere som må slutte før de egentlig vil.

– Det er mange årsaker til det, men det er nok kanskje en manglende bevissthet på norske arbeidsplasser om hva de eldre kan bidra med, sier hun.

– Men det er ingen grunn til å tro at eldre arbeidstakere presterer dårligere enn sine yngre kolleger. Vi har forskning i bøtter og spann som dokumenterer at alder ikke er noe relevant kriterium når det gjelder prestasjoner på arbeidsplassen, sier Østerud til NRK.

(nrk.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS