datamus_colourbox
datamus_colourbox

Mannen overtar kvinnens musesmerter

Årets kvinnedag markerer et rollebytte. For første gang har menn større musesmerter enn kvinner.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Dette kommer fram i en fersk undersøkelse fra utstyrsleverandøren Contour Design. Aldri før har smerten vært større, men for første gang er musesmerten nå størst hos norske menn.

Nordmenn plages aller mest av musesmerter som følge av lange dager ved kontorpulten. Til nå har trenden vært soleklar. Musesmerten har vært størst hos kvinner. Contour Design ser nå et trendskifte, til fordel for norske kvinner – mens mannen vrir seg i smerter.

Kjønnsrollene byttet om

– Nå viser det seg at kjønnsrollene er byttet om, og etter et tiår med musesmerte, oppleves det riktig å gi den moderne arbeidskvinnen en oppreisning på selveste kvinnedagen. I motsetning til den norske mannen har kvinner nemlig klart å gjøre noe med sine museplager. Mens utviklingen for den norske mannen er raskt forverrende, har den norske kvinnen mindre plager og smerter tilknyttet bruk av datamus i dag enn for bare ett år siden. Faktisk har kvinnen for første gang mindre musesmerter enn mannen, sier Lise Ødgren, daglig leder i Contour Design i Norge.

– 62 prosent av kvinnene i undersøkelsen oppgir å i noen grad ha opplevd musesmerter i hånd, arm, skulder, nakke og rygg som følge av utstrakt bruk av pc. Dette representerer en tilbakegang på 2 prosentpoeng fra sist år. Til sammenlikning oppgir nå hele 64,5 prosent av mennene at de har opplevd musesmerter, mot kun 58 prosent, noe som representerer en oppgang på 6,5 prosentpoeng.

Norske menn har mye å lære

Norske kvinner foretrekker i langt større grad enn menn å jobbe ved stasjonære pc-er ved pulten, mens menn i større grad foretrekker å jobbe på bærbar pc. Så mange som 8 av 10 kvinner oppgir at de jobber mest effektivt stasjonært. Samtidig oppgir flere kvinner enn menn at de sørger for å ta pauser i løpet av arbeidsdagen, samt gjøre andre aktiviteter for å forhindre og forebygge musesmerter.

– Det virker med dette som at norske kvinner har noe mer bevissthet rundt egen helse enn menn, også ettersom undersøkelsen avdekker at langt flere menn enn kvinner er blitt sykmeldt på grunn av musearm. Faktisk er fire ganger flere menn (12 prosent) blitt sykmeldt enn kvinner (3 prosent) i løpet av det siste året. Her har nok mange menn mye å lære av norske kvinner, sier Ødgren.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS