Vernebriller-Skanska
Vernebriller-Skanska

Vernebriller reduserer øyeskader

Innføring av obligatorisk øyevern i Skanska Norge gir gode resultater. Hittil i 2013 har entreprenøren bare fått rapporter om tre øyeskader. Før kravet om øyevern ble innført, ble det gjennomsnittlig rapportert om mellom 40 og 50 øyeskader pr. år.

Publisert

(Foto: Skanska)

Dette går fram av 1. kvartalsrapporten til entreprenørselskapet Skanska Norge.– Vi innførte obligatorisk øyevern sommeren 2011, opplyser HMS-direktør Vigdis Bjørlo i Skanska Norge til HMS-magasinet. Det er svært gledelig å se at innføringen av øyevern gir så gode resultater, legger hun til.

Nedgang i ulykker generelt

1. kvartalsrapporten viser for øvrig en liten nedgang i ulykker generelt i entreprenørselskapet. Ulykkesfrekvensen hadde en H1-verdi på 3,4 mot 3,9 i tilsvarende periode i fjor.

For personskader med behov for legebehandling eller tilrettelagt arbeid er nedgangen stor, sammenlignet med 2012. Det er registrert 26 slike skader i 1. kvartal, mot 41 samme periode i fjor. Influensa og luftveisplager bidro til at sykefraværet i denne perioden lå på 5,8 prosent, noe over normalnivået.

Snart kommer Sikkerhetsuka

Sikkerhetsuka 2013 avholdes mellom 13. – 19. mai for Skanska globalt. 57 000 ansatte og mer enn 200 000 ansatte hos underentreprenører vil for niende året på rad sette ekstra søkelys på å utføre sikkert og effektivt arbeid i alle ledd av produksjon og planlegging. Alle skal komme seg sikkert hjem etter en arbeidsdag hos Skanska, heter det i 1. kvartalsrapporten, som også kan fortelle om positive økonomiske resultater for selskapet.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS