Sykefravær

Slik smitter du kontoret på fire timer

Jobben er en riktig smittespreder. Basillene spres fort i lokalene. Én eneste person kan smitte et helt kontor på fire timer.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Nå i influensatiden kan det være interessant å vite om en ny studie fra universitetet i Arizona, USA, skriver duochjobbet.se.

Studien viser at dersom en person kommer syk på jobben en morgen, så kommer omtrent halvparten av alle felles flater til å være smittet allerede ved lunsjtider.

Et smitteeksperiment

Forskerne gjennomførte et eksperiment på et kontor på universitet, der 80 personer arbeidet. De ansatte fikk noen dråper på hendene da arbeidsdagen startet. Alle fikk bare vanlig vann, utenom én person som fikk en dråpe som inneholdt et kunstig virus som lignet på forkjølelses-, influensa- og magevirus. De ansatte ble deretter oppfordret til å arbeide som vanlig hele dagen.

Halvparten infisert

Etter fire timer undersøkte forskerne ulike kontorflater og de ansatte. Det viste seg at mer enn halvparten av fellesarealene på kontoret, for eksempel dørhåndtak, kopimaskin og kjøleskap, var infisert med minst ett av de ulike virusene. De ansatte var blitt smittet i like stor grad. Håndtaket på kaffetrakteren, telefonen, pc-en og bordflaten var andre store smittesteder.

– Vi er forundret over hvor raskt smitten sprer seg, sier Kelly Reynolds, en av forskerne bak studien.

Ifølge forskerne kan risikoen for å bli smittet bli redusert med 80 prosent dersom de ansatte vasker hendene eller bruker håndsprit.

Et annet godt råd er å bli hjemme når sykdommen slår til.

(duochjobbet.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS