Nav-Grorud

Døde etter knivstikking på jobb

Politiet har siktet en 26 år gammel mann for drap etter at den kvinnelige ansatte ved Nav-kontoret på Grorud døde torsdag kveld av knivskadene hun ble påført.

Publisert

Nav-kontoret på Grorud i Oslo. (Foto: Jan Tveita)

Mannen som er siktet skal ha vært en klient av kvinnen, og skal mandag morgen ha knivstukket den Nav-ansatte kvinnen flere ganger, blant annet i ryggen, på Nav-kontoret på Grorud i Oslo. Torsdag kveld døde kvinnen av skadene.

Oslo-politiet opplyser i en pressemelding at mannen er siktet for drap. 26-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.

Nekter straffskyld

Ifølge hans forsvarer Ola Lunde er 26-åringen åpenbart syk og utilregnelig. Han nektet å forklare seg for politiet, og har nektet straffskyld. – Han benytter seg av retten å nekte å la seg avhøre av politiet. For øvrig erkjenner han ikke straffskyld etter siktelsen, sier forsvarer Ola Lunde. Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H), uttrykker sin sorg etter drapet på Nav-ansatt på Grorud.

Markering i Oslo

– Dette er dypt tragisk og mine tanker er hos hennes pårørende og kollegaer. Hun var på jobb for å hjelpe andre, men ble brutalt revet vekk, sier byrådslederen til NTB. Byrådslederen har bestemt at det i dag skal flagges på halv stang på Oslo rådhus. Nav Grorud, Bydel Grorud og Nav Oslo vil i tillegg ha ett minutts stillhet klokken 12 for å minne sin kollega.

Mer vold og trusler

Antallet hendelser knyttet til trusler og vold mot Nav og Nav-ansatte var nesten tre ganger høyere i 2012 enn to år tidligere, melder VG. I 2010 ble det registrert 481 hendelser, mens det i 2012 var 1261.

Fram til mai i år var det registrert 598 hendelser med trusler og vold mot Nav-ansatte. Når det gjelder fysiske angrep ser økningen ut til å bli langt høyere, dersom slike hendelser fortsetter med samme frekvens. I 2013 er det registrert 28 tilfeller av fysiske angrep fram til mai, mot 41 i hele fjor.

(NTB og vg.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS