Byggarbeidsplass

Regjeringen styrker Arbeidstilsynet

Regjeringen foreslår å styrke Arbeidstilsynet med 10 millioner kroner i statsbudsjettet for 2013.

Publisert

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt. (Foto: Ilja C. Hendel).

– Vi er opptatt av å sikre mest mulig ryddige forhold i arbeidslivet. Da må bedriftene selv være flinke til å følge regelverket, men vi må også ha et slagkraftig Arbeidstilsyn. Derfor styrker vi nå tilsynet med 10 millioner kroner, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt.

Selv om det er virksomhetene selv som har ansvaret for at kravene i arbeidsmiljøregelverket blir fulgt, er også tilsynsmyndighetenes håndheving av regelverket viktig. Regjeringen foreslår derfor å styrke Arbeidstilsynet med 10 millioner kroner, slik at etaten kan gjennomføre flere og bedre tilsyn rettet mot norsk arbeidsliv.

Styrkingen skal gi økt og forbedret tilsynsinnsats overfor risikoutsatte næringer og yrker. Det har vist seg at flerårige satsinger, rettet mot risikoutsatte bransjer og tema, har vært best egnet til å oppnå varige arbeidsmiljøforbedringer. Det er begrenset hvor mange av de risikoutsatte virksomhetene Arbeidstilsynet kan nå hvert år. Regjeringen vil sette Arbeidstilsynet bedre i stand til å gjennomføre flere tilsyn og til fortsatt videreutvikling av gode og tilpassede metoder for tilsynsoppfølging.

(regjeringen.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS